free web hosting | free hosting | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Del 5: Kl 17.15 - 20.15

Bottenvåningen kl. 17.15

Darrel

Gå in genom dörren till Pool-rummet. Greta kommer och grälar på Darrel för att han suttit och druckit med kocken och fått honom berusad. Hon anklagar också Darrel för att ha stulit vinflaskan. Greta väcker kocken som går för att laga te och ställer ut brickan i matrummet. Gå till matrummet ochtitta i närbild på brickan. En ros. Dags att skrämma Jude litet. Ta blodet från Victorias inventarium och använd det på rosen. Darrel springer därifrån och Greta kommer in , tar brickan och bär upp den till Jude. Gå till duschrummet och ta servicehissen till andra våningen.


Andersons våning kl. 17.30

Gå till Andersons dörr och knacka på. Jude öppnar. Darrel säger att symtomen börjar visa sig. Jude bjuder in honom för att fortsätta samtalet. Darrel berättar att det vilar en förbannelse över hennes halsband. Det har en gång tillhört Anna, som dog ung av en okänd sjukdom. Hon har inte fått ro utan hennes ande finns fortfarande i halsbandet. Jude ger Darrel halsbandet och säger att hon ska ta ett starkt sömnmedel för att få sova. Darrel lämnar våningen.


När du får kontroll över spelet så gå tillbaka in i våningen. Leta reda på kassaskåpet som har installerats. Kassaskåp brukar ofta finnas bakom tavlor. Gå tvärs över rummet och flytta på den gröna tavlan. En panel blir synlig. Slå in numret 12480 som Victoria hittade. Högerklicka på pilen längst ned till höger på panelen så öppnas skåpet. Ta det gamla myntet.
Stäng skåpet och sätt tillbaka tavlan och lämna våningen.
Tryck på F8 för att lämna över kontrollen till Victoria.


Hallen i Gamla Flygeln kl. 17.55

Victoria

Gå in i slottet genom poolrummet och gå in i Gamla flygeln. Gå upp för trappan och gå fram till bordet framför spegeln.
Där finns en balansvåg. På tavlan du hittade i salongen fanns en balansvåg och bilder av händer. I de vänstra händerna låg 2 mynt i de högra händerna tre mynt. Darrel tog ett mynt från Andersons kassaskåp. Ta myntet från Darrels inventarium.
Du har ett mynt men du skulle behöva fem. Här är en balansvåg. Du skulle kanske kunna väga andra saker som är lika tunga som myntet. Det enda du har som man kan dela upp är påsen med rökelsekristaller. Lägg myntet på vänstra vågskålen och använd rökelsekristallerna så häller Victoria upp så mycket att vågskålarna kommer i balans. Men du måste väga upp mer så du måste hälla ner den uppvägda i rökelsen i något. Du har två kuvert. Använd ett av kuverten på den högra vågskålen så häller Victoria ner kristallera i kuvertet. Du har ett mynt och skulle behöva två saker som vardera motsvarar två mynt. Väg upp ytterligare en omgång på den högra vågskålen. Lägg ner det i samma kuvert som du använde tidigare (det kallas nu 1 dose of incense i inventariet). Nu har du ett kuvert som motsvarar tyngden av två mynt. Gör nu om hela proceduren en gång till så att du får två omgångar rökelse även i det andra kuvertet. Ett kuvert motsvarar två mynt. Ett kuvert och ett mynt motsvarar tre mynt.
Nere i kryptan när du kom ut från klocktornet fanns ett altare med två änglar som ville ha något i händerna. Den ena hade armband precis som på bilden. Lämna gamla flygeln.
Gå in i kapellet och gå ner i kryptan.


Kryptan i kapellet

Gå till altaret och titta på änglarna. Var och en håller en skål i hansen. Lägg ett kuvert med två doser på den vänstra skålen och ett kuvert med två doser i den högra skålen. Lägg sedan dessutom myntet i den högra skålen.
Ett fack på altaret öppnas. Där ligger en metallskiva som liknar den skiva Raul hade. Ta skivan.
Titta sedan på skivan i inventariet. Klicka på den. Den delas upp i två stycken bitar en ljus och en mörk. Känner du igen formen på bitarna, De ser precis ut som de inskärningar som du såg under ljusstakarna i Arkaniet.
Gå tillbaka till Gamla flygeln och ställ in den dubbla urtavlan på 9.55 resp 7.10 så att dörren till Arkaniet öppnas. Gå in.


Arkaniet i Gamla Flygeln kl. 18.10

Gå fram till altaret och placera de båda bitarna under ljusstakarna, den mörka till vänster och den ljusa till höger.
Titta på den lysande kulan. Den har nu lyfts upp från bordet. Ta kulan. Lämna Arkaniet genom att dra i spaken till vänster om dörren.


Planetariet i Gamla Flygeln kl. 18.25

Gå upp för trappan till övervåningen och gå förbi bordet med balansvågen. Gå in genom dörren på vänstra väggen. Du kommer in i planetariet. Längst bort i rummet finns ett utställningsbord. Gå fram till det och titta i närbild på manuskriptet som ligger där. Victoria säger att det är stellar-koordinater och läser 4h 15min -41 grader. Lämna planetariet


Horologiet i Gamla Flygeln kl. 18.25

Gå in genom dörren på kortväggen. Du kommer in i ett rum med en massa klockor. Det finns dock ingen som liknar beskrivningen av det pendelur ni letar efter.
Gå fram och titta på klockan som står mitt på golvet. Gå bakom den och öppna den lilla dörren. Där finns en platta med tre fördjupningar en rund, en rektangulär och en som liknar Annas halsband. Själv har du sfären som passar till det runda hålet. Ta halsbandet och kristallen som Darrel hittade i mausoleet från Darrels inventarium.
Placera in halsbandet och de två kristallerna i de fördjupningar som passar. Ingenting händer.
Titta överst på klockan. Där sitter en ängel. Gå till framsidan av klockan och vrid på ängelns huvud. Nu händer något. Några stråålar blir synliga och Victoria får se en kuslig scen.

Urmakaren som skapat maskinen som kan ge evigt liv sitter fängslad på en bänk och två män står bredvis honom. Urmakaren vill veta vem det är som förrått honom men får inget svar. Istället säger mannen :" Du upptäckte hur man ger evigt liv, jag har upptäckt hur man tar bort det. Sedan skär han ut hjärtat på urmakaren. Urmakaren lever ändå men när mannen kastar hjärtat på elden och bränner upp det, dör urmakaren.
Den andre mannen är orolig för vad de andra ska säga men den förste mannen säger till honom att inte vara orolig. Predikaren får inget veta. Ingen ska någonsin få reda på den rit de utfört. Därefter kommer en tredje man som de tilltalar med Översättaren. Han tillfrågas om han hittat pendeln men skakar på huvudet. Man kan se att det är den 10 december 1910. Så försvinner visionen.


Victoria kommenterar att det tydligen inte är något vanligt uppdrag de har fått.
Hon la märke till att kistan från klocktornet fanns med på bilderna och hon la också märke till hur spakarna var placerade.
Lämna Gamla flygeln och ta vilken hiss som helst upp till fjärde våningen. Gå ut på terrassen och klättra in i klocktornet.

Klocktornet kl. 18.45

Gå till kistan och sätt in den aktiverade kristallen i det rektangulära hålet. Ställ sedan in spakarna så som de såg ut i visionen. Victoria öppnar lockjet. Titta i närbild på innehållet och ta metallskivan.
Gå till golvluckan och lägg ner skivan. Victoria säger att den passar precis in i pusslet.
NU gäller det bara att få någon att göra en kugge som passar till apparaten. Kanske Henry som är duktig på att snickra kan hjälpa till.

Gå ut från tornet och klättra ner på terrassen. Gå in i slottet. Tryck på F8 för att växla till Darrel.


Andersons kontor kl. 19.00

Darrel

Darrel är kvar utanför Andersons våning. Ta servicehissen ner till bottenvåningen. Gå genom poolrummet ut i hallen och ta trapporna upp till tredje våningen och gå in till Andersons kontor.
Anderson kommer just ut ur mörkrummet och ger dig bilderna. Sedan lämnar han rummet. Titta på bilderna i inventariet. Känner du igen några av gubbarna på fotot. Tre av dem var med i den vision Victoria såg av mordet på urmakaren. En av dem var Översättaren men vilka är de andra. Det är förmodligen den lilla grupp av onda odödliga som satt sig upp mot urmakarens plan att skapa ett bra liv för alla. De vill ha makten för sin egen vinnings skull.

Titta på det andra fotot. Det är en ritning över den maskin du såg i klocktornet, den som saknade en kugge. Den var av trä och hade multnat sönder. Kanske Henry som är en duktig snickare kan göra en ny nu när du hittat en ritning. Men du måste försöka få fram en förstoring. Använd bilden på skannern för att gå in den i datorn. Ta sedan in datorn i närbild. Skannerprogrammet är laddat. Tryck på Preview så skannas hela bilden in i datorn. Men du vill ha en förstoring av själva maskinen. Tryck på Select area och flytta rektangeln så att den kommer precis över maskinen.

Tryck sedan på Scan så skannas den valda biten in och förstoras. Tryck till sist på knappen uppe i högra hörnet för att printa ut bilden. Darrel tar bilden från printern. (Gör han inte det har du gjort något fel och får göra om det hela.) Kolla att du har förstoringen i inventariet.
Gå ned för trapporna till köket och därifrån ut i trädgården. Gå till Henrys hus och gå in.

Uppsyningsmannens hus kl. 19.30

Prata med Henry om allt du inte talat om förut. Han kan berätta om Anna. Hon kom med sin familj från Ryssland och var mycket sjuk. Hon pratade inte med någon, satt ute i trädgården och ritade och spelade schack. Hon verkade bara ha imaginära vänner stackars flicka.
Ge Henry bronsringen. Darrel frågar om Henry kan göra en liknande och Henry säger att han måste ha en ritning. Ge honom förstoringen. Henry går sin väg men kommer snart tillbaka och ger kuggen till Darrel.

Klocktornet kl. 19.50

Gå genom kapellet ner till kryptan och a sedan trapporna upp till klocktornet. Sätt in kuggen i maskinen och dra sedan i spaken. Golvet börjar röra sig nedåt, det är en hissanordning. Darrel hoppar på hissen och förs ner.

Han kommer ner i en kammare. PÅ ena väggen finns en liknande apparat för att kalla på hissen. Där finns också en dörr med samma låsplatta som dörren i lejonkammaren. Ta fram plattan som du tog från Raul och titta på den. Vissa av knapparna är intryckta. Ta in dörren i närbild och tryck in motsvarande knappar på dörren. Från vänster till höger på den övre raden knapparna 2, 4, 5, 6. På den undre raden knapparna 1, 2 och 5. Dörren öppnas.

Darrel ropar på Victoria och hon kommer ner med hissen. Darrel säger att han tänker gå in och Victoria opponerar sig. Hans argument att det är farligt för en kvinna anser hon bara vara mansgrisaktigt. Men när Darrel förklarar att han har en sak ouppklarad med sin döde far som påstått att döden inte existerade och att han därför måste få se den beryktade maskinen och dels att någon måste vara kvar för att hindra andra från att komma dit, ger Victoria med sig.
Darrel överlämnar hela sitt inventarium till Victoria, utom telefonen och säger att han kallar på henne med radion om det skulle vara något. Efter att ha undersökt att det inte är någon fälla alldeles vid dörren går han in ensam mot det okända, kl 20,15,och lämnar Victoria kvar utanför.

Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
The Watchmaker , från Trecision. Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.