free web hosting | website hosting | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Del 4: Kl 15.00 - 17.15

Garaget kl. 15.00

Darrel

Gå ner till garaget. Dörren är låst. Ta kockens nycklar från Victorias inventarium och lås upp dörren.
I garaget står en skåpbil. Den är också låst. Men du skulle kunna fräta sönder låset med syra. Ta sprutan med syrablandning från Victorias inventarium och använd den på låset. Nu går det att öppna dörren. Flytta på säcken som ligger i bilen så hittar du en bärbar dator med en modemsladd. Koppla ihop din telefon med modemsladden.
Du kommer in på CIA:s huvudterminal. Vem i all sin dar är det här som har kopplingar till CIA. Datorn begär ett användarnummer. Det enda nummer du har är det som fanns med på Coronas tape du får pröva det.


Använd knapparna och slå in 231074. Det gick bra.
Klicka på New Mail.
Du får fram två brev. Det ena, skickat av en Mike Vercelli till någon som kallas Pete (inget efternamn finns) handlar om en instruktionsfil, ARL-1998-1.
Försök att hitta filen.
Klicka först på Search och sedan på fliken Subject. Skriv ARL som namn och 1998 som år och tryck på Search.


Det är instruktioner att tillverka en syntetisk metall ,med hög motståndskraft och låg vikt.

Det handlar om två vätskor en röd och en blå.
Den röda vätskan ska kylas ned till -25 grader i 60 sekunder.
Den blå vätskan ska upphettas till +70 grader i 60 sekunder.
Vätskorna ska sedan blandas i lika proportion i en gjutform som inte får vara av plast. Reaaktionen tar 15 sekunder.

Victoria hittade två provrör ett med blå och ett med röd markering och dessutom en gjutform. Det måste vara dessa som ska användas.


Undrar vem det var som kom in medan Corona gjorde sin minnesinspelning. Den personen ringde tydligen upp CIA. Kan vara den Pete som nämns i brevet men vem är det.
Du kan söka även på personer i CIA:s register.
Pröva på Mike Vercelli. Inget napp.

Pröva på Antonio Corona.
Det gick bättre, vilket syndaregister den mannen har. Det finns dessutom namn på tre av hans kumpaner Jacob Krenn, Peter Dukes och Viktor Valencia. Sök på alla tre namnen och läs allt om dem.


Alla är eftersökta av FBI för grova brott och alla är beväpnade och farliga. Corona, Krenn och Dukes till och med ytterst farliga. De tillhör alla en organisation som kallas The Knights of Apocalypse (Apokalypsens Ryttare ett citat från Bibeln.)

Nu klarnar en del av vad Victoria läst om i Krenns anteckningar. Det var Peter Dukes som var den tredje mannen som tilltalades som Jake. Jake Morton är ett av Dukes alias. Viktor som sägs ha hittat det hemliga rummet är tydligen Viktor Valencia. De båda män som överraskaskades och sköt måste ha varit Dukes och Valencia men det är fortfarande oklart om mannen som blev skjuten men återuppstod, kan det vara någon av de odödliga, kanske urmakaren själv. Det hela måste ha skett på Grand Crown Casino som ägs av Corona.
Det måste också vara Dukes som är den Pete som omnämns i mailet, och har förbindelse med någon på CIA.
Det är mycket skumt i görningen här.

Nu är det dags att pröva receptet med de saker som Victoria har hittat. Lämna garaget och gå till köket.


Köket kl. 15.30

Gå in i frysrummet. Gå till inventariet och ta plåtarna, gjutformen och de båda provrören från Victorias inventarium.
Öppna glaslocket på frysen och lägg in det röda provröret. Titta i närbild på frysen. Klicka på z för att krypa ihop och använd piltangenterna för att se inställningspanelen. Använd plus- och minus-tangenterna för att ställa in temperaturen -25 grader. Det står visserligen i instruktionen att du ska vänta i 60 sekunder men det är inte nödvändigt. Öppna locket och titta på provröret Står det "Phial A" är det klart och du kan ta provröret. (Står det fortfarande "Red Phial" har du gjort något fel och måste göra om det hela.)


Gå ut i köket och öppna luckan till mikrougnen Stoppa in det blå provröret. Stäng dörren och titta i närbild på ugnen så att du ser inställningspanelen. Sätt på ugnen med den vänstra knappen. Använd sedan plus- och minus-tangenterna för att ställa in temperaturen 70 grader. Öppna mikron och kontrollera att det står "Phial B". Ta provröret.

Gå till inventariet. Nu har du en bild som visar två fulla provrör. Använd dem på gjutformen så får du fyra medaljonger.


Lämna köket och gå via matrummet och duschrummen ut till poolrummet. Gå fram till stolen där Jude satt. Ta boken som ligger där. Titta på boken i inventariet. Den heter "Negative Karma". Ta bokmärket. Titta på det i inventariet och vänd på det. På baksidan finns en bild av en blödande ros och Darrel säger att det är ett gammalt omen att en blödande ros ger otur. Du får nu ett nytt samtalsämne, Judes intresse för det övernaturliga.
Gå ut i hallen och ta hissen upp till tredje våningen. Gå in i baren. Anderson sitter där och dricker och verkar helt slut. Fråga honom om Judes intresse för det övernaturliga. Det har börjat på sista tiden men Anderson vet inte mycket om det.
Ge honom de fotografiska plåtarna. Darrel ber Anderson att låta framkalla dem och Anderson säger att han har väl inget val. Anderson säger till Darrel att komma till hans rum senare.

Alla säger att ingången till klocktornet är blockerad, men Victoria upptäckte att man kan komma till tornet från terrassen utanför deras rum.

Gå ut i salongen och ta gästhissen upp till fjärde våningen. Gå igenom Darrels rum och ut på terrassen.

Klocktornet kl. 16.25

Klättra upp i klocktornet. Använd mejseln på sprickan i murbruket. En urtavla med ett nyckelhål blir synlig. Använd klocknyckeln från matrummet på sprickan. Reliefen skjuts undan. Klättra in i klocktornet


Titta på apparaten till höger om dörren. Öppna den nedersta dörren. Titta på den i närbild. Du ser sågspån och en ring. Ta ringen. Titta på den i närbild. Darrel säger att det är en bit av en träkugge och att ringen säkert fattas i någon kuggväxel någonstans. Titta på den gamla kistan. Den har en underlig låsmekanism med spakar och en springa.

Till vänster om ingången är en lucka i golvet. Öppna den. Där ligger två metallskivor, en hel och en trasig. Darrel kan bara ta den trasiga men han lägger kvar den på golvet.


Katakomberna kl. 16.40

Gå ner för trappan. Där finns en stendörr och till höger om den en spak. Dra i spaken. Dörren öppnas en liten bit men när Darrel släpper spaken för att skjuta upp dörren går den igen. Han måste ha hjälp av Victoria.
Klicka på Victorias bild i inventariet så kommer hon dit. Klicka på F8 för att växla till Victoria.
Låt viktoria gå fram och dra i spaken. Samtidigt går Darrel fram och skjuter upp dörren.
Klicka på F8 för att växla tillbaka till Darrel.


Gå ut genom den nu öppnade dörren. Titta på freskerna. Det är de som har använts för att sätta igen den gamla dörren till tornet. Titta på altaret. Sekten använder det för sina riter. Det finns två små statyer av änglar. De håller i någonting. Det rör sig om du försöker ta det. Titta i närbild på änglarna. Den högra har armband precis så som på bilden Victoria hittade bakom skåpet. Gå upp för trappan.


Gå runt klocktornet och ut i kapellet. Gå fram till den stora dörren. Titta i närbild på låset. Högerklicka för att ta bort spärren. Högerklicka sedan en gång på själva dörren, (inte på låset för då spärrar du det) för att öppna den.
Gå ut i trädgården.
Victoria läste att ingången till den hemliga kammaren skulle ligga nära en staty av en ängel och ett lejon. Du har tidigare sett en sådan staty i den lilla trädgården bakom växthuset. Gå tvärs igenom växthuset och ut på den lilla gården.


Bakom växthuset kl. 16.50

Darrel och Victoria

Titta i närbild på lejonet och använd en medalj på lejonets mun. En hemlig gång öppnas framför statyn. Victoria kommer dit. Darrel förklarar att han tänker gå ner. Vitoria säger att det tänker hon också göra men Darrel vill att hon i stället ska undersöka medaljerna. Victoria verkar inte särskilt road över det uppdraget.


Darrel går ner ensam. Där nere hittar han Raul död. Han har tydligen kvävts av en sandfälla. Bredvid Raul ligger någonting som Darrel plockar upp. Det visar sig vara en platta av silver med ett par figurer som liknar ansikten. Han ropar upp till Victoria och berättar vad han hittat. Spara spelet.


Gå fram till dörren och titta på den. Den har samma mönster som silverplattan Darrel tog från Raul. Högerklicka på låset för att öppna dörren. Oj då! Det utlöser en sandfälla och sand börjar strömma in i kammaren. Darrel kan inte komma ut för luckan är stängd. Han ropåar upp till Victoria och ber om hjälp. Klicka på F8 för att växla till Victoria. Gå kvickt fram till statyn och stoppa in en medaljong i lejonets mun. Stenenskjuts bort och Darrel kommer upp. Han höger handen till tack men går sedan sin väg och säger att han måste ta reda på en annan ingång. Tryck F8 för att skifta till Darrel.


Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
The Watchmaker , från Trecision. Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.