free web hosting | free website | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
UNFORTUNATELY GREATNOW.COM IS CLOSING DOWN! More info

Free web hosting


Dag 2


Nästa morgon hänger en stor krans i lobbyn. Gå fram och titta på den. Läs kortet. Det låter som en otäck hotelse.
Gå upp till projektorrummet och tala med Joseph. Tala med honom. Han vet inte vem som har skickat kransen. Fråga vad han ska göra när teatern lägger ner. Han svarar att han ska åka till sin bror i Sydstaterna. Det hörs att han är därifrån själv.
Gå ner till LobbynPrata med Nick tills han berättar att han fått tag på en släkting till Houdini som heter Eustacia Andropov. Henne borde Nancy ringa till. Gå till biljettrummet. Titta på kortet som ligger till höger om telefonen. Där står Eustacias telefonnummer, 1-813-555-3247. (Den första ettan är utelämnad.) Ring upp henne. Hon vet att Houdini talade om att testamentera teatern till en ung magiker men hon vet inte namnet. Kanske det står något i Houdinis efterlämnade papper. Hon ger Nancy telefonnumret till Kongressbiblioteket, 1-202-555-5000 och säger att Nancy ska tala med Sherman Trout. Ring upp numret. Han säger att det är bara att komma till biblioteket i Washington och begära att få titta på papperen. Nancy lyckas övertyga honom om att det är brådskande och han lovar att skicka över en dia-bild till i morgon.
Gå till herrarnas omklädningsrum. Brady är inte där. Titta på boken han läser. Det sitter ett kort instucket. Har han tröttnat på att gå i Simones ledband. Gå till andra änden av lokalen och gå in i damernas omklädningsrum. Tala med Simone. Hon säger att kransen var ju förfärlig. Nancy anklagar henne för att bara tänka på reklamen. Tala med henne tills hon börjar upprepa sig själv.
Gå tillbaka till Bradys omklädningsrum. Nu är han där. Tala med honom. Han säger nu att han hittade presskortet i källaren men ändrar sig snabbt till balkongen.
Gå till Lobbyn. Du hör röster utifrån. Det är tydligen presskonferensen. Gå in i biljettkontoret så hör du bättre.Simone är fullt upptagen så nu är det lämpligt att besöka hennes rum. Öppna skrivbordslådan och ta ett hårspänne. Öppna hennes väska och ta fram plånboken. Längst till höger bland korten hittar du en räkning på en krans. Det är tydligen Simone som skickat den. Ta in hennes lilla elektroniska hjälpreda i närbild. Tryck 5, 1, 3, 7, 9 för att öppna den. Tryck på knapparna till höger för att läsa hennes kalender och hennes e-mail. Där finns breven från Maya och det är tydligen Simone som svarat i Bradys namn. Lägg tillbaka plånboken i väskan.


Ta fram kameran. Tryck på den röda knappen för att starta. Tryck på + för att se bilderna. En bild visar ett kort på golvet i källaren. Det är tydligen Mayas presskort för på nästa bild ser man hur Brady tittar på kortet. Lägg tillbaka kameran och stäng handväskan.Gå in i Bradys loge och fram till hans spegelbord. Använd hårnålen för att öppna lådan. Ta fram boken och läs den.
Vill du se hela boken igen klicka här.
Det här låter ju spännande, burar å scenen och hemliga rum. Fordrar en närmare undersökning.
Gå ut ur Bradys loge och gå till vänster. Gå genom den mindre dörren ut i korridoren. När du kommer ut hör du ytterligare en varning. Stoppa demoleringen annars får du aldrig se henne igen. Rösten är förvrängd.
Titta på de olika tavlorna medan du går genom korridoren till Lobbyn,Gå upp till projektorrummet. Joseph är inte där. Titta på bordet där han brukar stå. Det ligger ett brev under tidningen. Ta brevet och läs det.
Där står att Josephson bror är död. Då ljög Joseph förut när ha sa att han skulle åka till sin bror.

Gå till kontrollpanelen.
Spara spelet.Enligt instruktionsboken är det viktigt att allt görs i rätt ordning.
Först ska strömmen slås på men det är redan gjort eftersom den lampan lyser.
Klicka på det lilla tangentbordet för att få in det i närbild. Slå in säkerhetskoden som stod skriven i boken, 121192.
Du hör ett klick och går automatiskt ut ur närbilden. Klicka på lamporna och spakarna över tangentdelen så att du får dem i närbild.Fortsätt nu så som siffrorna på bilderna här ovanför visar.

1 klicka på de båda nedre knapparna, vänster och höger "Fader Power".
2 Klicka fyra gånger på varje glidkontakt till vänster så att båda förs ner till lägsta nivå.
3 Klicka på knappen "Magnets".
4 Klicka en gånger på varje glidkontakt till vänster så att båda förs upp en nivå.
5 Klicka på knappen "Trap Doors".
6 Klicka på knappen till höger för att låsa inställningarna.

Kontrollbordet ska nu se ut som bilden till höger. Du kan se genom det lilla fönstret bortom kontrollpanelen att burarna har kommit upp.
(Om något skulle gå fel, ladda in ditt sparade spel och börja om från början det är det enklaste.)Gå ner i Lobbon och in i salongen. Gå mot scenen. Du ser två burar som hänger ner nästan till golvet. Gå upp på scenen och titta närmare på burarna. Nu ser du att de är monterade på pelare på golvet men pelarna är försedda med speglar så från salongen syns inte pelarna. Klättra in i den vänstra buren. Titta ned. En trappa leder nedåt. Klättra ner tills du når botten.Titta alldeles till höger om trappan så ser du en trasig glödlampa. Klicka på den så får du en närbild. Över lampan är ett litet titthål. Klicka på det så tittar du in genom hålet och får se Mayas ben. Hon ligger där inne.Plötsligt märker du hur luckan ovan trappan skjuts igen. Det blir alldeles mörkt och du är instängd här nere. Om du tittar genom hålet igen ser du att Maya har försvunnit. Någon måste ha flyttat på henne. Titta ner mot golvet. Där kan du svagt skymta en golvlucka. Klicka på den så öppnas den och en trappa blir synlig. Klättra ner för trappan och följ gången tills du ser en dörr med ett pussel. Gå fram och titta på pusslet. Bitarna går inte att rubba.


Vänd helt om och gå till andra änden av gången. Det sitter några knappar på väggen. Tryck på den röda så kommer det ner en hiss. Kliv på hissen och tryck på upp-knappen. När du kommer högst upp stoppas du av en lucka. Försök att öppna den. Det går inte. Nancy bultar på luckan och ropar. Någon svar, det är Joseph, han håller på och smörjer maskineriet. Nancy berättar om dörren hon hittat med pusslet som inte går att rubba. Joseph öppnar luckan och ger henne en sprejflaska med smörjmedel.

Gå tillbaka till dörren och använd smörjmedlet på pusslet. Nu går bitarna att rubba. Målet är att flytta bitarna så att den lilla kaninen får fri passage ut. Om du kan flytta en bit ändras pekaren till en pil som visar i vilken riktning du kan flytta.
( Ü vänster, Þ höger, Ý upp, ß ned. )
Det finns många lösningar. Här är en. Bilderna visar bitarnas läge efter flyttningen.


Om vi ger bitarna de bokstavsnamn som syns på bilden till vänster ovan kan du flytta så här.

Mittenbild
ovan
Höger bild
ovan
Vänster bild
nedan
Höger bild
nedan
1 B Þ 5 I ß 11 A Þ 20 E Ý
2 E Ý 6 E ß 12 F Ý 21 Hare Ü
3 I Ý 7 G ß 13 J Ý 22 I Ý
4 L Þ 8 H ß 14 K Ý 23 M Þ
9 D ß 15 M Ü 24 J ß
10 C Þ 16 I ß 25 K ß
17 E ß
18 C Þ
19 D Ý


Sedan är det bara att låta haren gå till vänster så långt det går och pusslet är löst.

Dörren till magikerns rum glider upp.

Gå in i rummet.
Om du vill kan du leka med giljotinen.


Se dig runt i rummet. Maya finns inte där längre men försök att hitta något som visar att hon varit där.
Klicka på bordet i hörnet. Där ser du Mayas sko och rester av en nyligen äten pizza.Klicka på kistan för att öppna den. Ta gummihandskarna. Klicka på bokhyllan och läs Magikerns bok. Vill du läsa den igen så klicka här. Det finns några roliga kortkonster där som inte är så svåra.Gå inte ut samma väg du kom in. Du kan inte komma ut den vägen och du måste göra om glidpusslet för att komma in hit igen. Gå i stället ut ur dörren som ser ut som en låda på väggen. Du kommer ut i källaren med kortspelet men dörren upp till övervåningen är stängd och elektrifierad. Den har ett kodlås men det slumpas fram så du måste själv ta fram koden. Men det är enkelt.
Klicka med gummihandsken (för att inte få några stötar) på en tangent i taget tills du hittar en som stannar nere och inte låter. Anteckna numret. Fortsätt att söka efter nästa tangent som inte låter. Anteckna numret. Slå nu dessa båda nummer och leta rätt på den tredje tangenten. Fortsätt på detta sätt att först slå alla korrekta nummer du har hittat och sedan söka rätt på nästa tills du har alla nio tangenterna nedtryckta.
Dörren öppnas och du kan gå upp för trappan. Där uppe träffar du Brady.
Nancy säger att hon måste ringa till Sergeant Ramsey. Gå till biljettrummet och slå 911. Nu tror han på Nancy och lovar skicka dit en polis.
Gå upp och tala med Joseph. Han vill att Nancy ska gå hem och sova nu. Lämna Josephs rum och det är slut på dag 2.


Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
Nancy Drew The Final Scene , från Dreamcatcher. Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.