free web hosting | free hosting | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

 

Merlin, magikern


Merlin, eller Myrddin som han också kallas, anses vara son till en demon men genom att han döptes mycket tidigt i sitt liv undertrycktes de onda egenskaper han ärvt men han fick behålla de magiska krafterna.
Han förekommer i hela Arthur-legenden som profet och rådgivare.
Han undgick att bli offrad till de keltiska gudarna för att de skulle se till att ett en fästning skulle kunna byggas men lyckades undkomma genom att använda sina övernaturliga egenskaper.

Britterna krigade mot saxarna och framgångarna var än på den ena än på den andra sidan. Efter en fredskonferens dödades nästan ett halvt tusen brittiska adelsmän genom ett knep från saxarnas sida och den dåvarande härskaren konsulterade Merlin för att anlägga ett minnesmärke. Tillsammans med Uther som senare blev far till Arthur, for han till Irland för att skaffa stenar till ett monument. Merlin använde sin magiska förmåga för att få hem stenarna och resa upp dem i en ring kring massgraven, på den plats som numera kallas Stonehenge.

Uther blev senare britternas härskare och det sägs att det var Merlin som vid den rätta tidpunkten anordnade den tävling där Arthur valdes till kung.

I många krönikor är det Merlin som skapar det Runda Bordet och han är också medhjälpare och rådgivare till Arthur i Camelot.

Merlins karriär förtsätter även efter Arthurs död och han sägs ha slutat sina dagar i galenskap irrande runt i skogarna efter att ha sett en fruktansvärd syn på himlen.

Platsen där han är begravd kan man heller inte enas om. Den varierar mellan Irland, Wales, Skottland och England.

 


Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
Riddarna av det runda bordet del 1 och 2 från Cryo Interactive Entertainment
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.