free web hosting | free hosting | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Fredag

Innan du lämnar hytten på morgonen kan du roa dig med att pröva din Hookah med olika naturliga material. Försöker du bara använda den säger Abdullah att han glömt sitt gräs. Olafs gräs fungerar inte men prova med den röda blomman så får du en åktur runt i rummet. Prövar du räkan får du en pratstund med Karl Marx och prövar du bananen får du träffa den sköna Nefertite.

Gå sedan och prata med alla du träffar på om den förestående landningen. Gå först ner till Neo-Botchisterna och därefter upp till kaptenen och till restaurangen. När du har talat med alla som du kan hitta gå ner till Aboubakars hytt och gå in.


Han har förberett ceremonin och är redo. Först måste han förolämpa kycklingen riktigt ordentligt för att den ska svara. Sedan frågar han om Krakens öga. Kycklingen berättar att det är en ungersk vetenskapsman som heter Merouh Barok som är den skyldige. Han brukar ibland säga att han är viking eller marxist. Han är i maskopi med en gammal munk. Barok vill regera med magisk kraft och har ingen tanke på att dela med proletariatet. Ögat har gömt i jordens mitt. Mer säger inte kycklingen sedan är seansen slut.

Gå ut i korridoren och lyssna utanför Rasputins hytt. Abdullah hör Olaf och Rasputin prata. Olaf säger att han flyttat ögat till en plats där den inte kan hittas förrän man landat.


Gå till Olafs hytt, lås upp och gå in. På golvet ligger en bläckfiskstatyett. Ta den. Titta på jordgloben. Inne i den kan ju sägas vara jordens mitt. Men hur öppnar man den. Titta på den. Det finns hål på vissa platser. Använd bläckfisken på jordglopen. Tentaklerna passar precis i hålen och globen öppnas. Men den är tom. Olaf har verkligen flyttat ögat.
I samma ögonblick kommer Olaf och undrar vad Abdullah gör i hans hytt. Det hela sluta med att Abdullah besegrad går därifrån.


Gå till främre däck. Kaptenen står redo att avfyra kanonen för att meddela att skeppet ska landa. Tala med kaptenen.
Han sätter luntan till kanonen och skottet går.
Då kommer Olaf rusande och när han får veta att kulan skjutits ur kanonen hoppar han överbord och simmar mot land. Ögonblicket därefter kommer Rasputin springande och hoppas efter. Till sist kommer och också Fitzcarraldo och följer efter de andra två. Hade Olaf gömt ögat i kanonkulan. Abdullah inser att först nu börjar sökandet.


På ön ligger Odysseus och har det skönt när plötsligt en kanonkula borrar sig ner i jorden framför honom.

Vad ska nu hända. Ja det får man gissa sig till.

På båten sitter Neo-Botchisterna lugnt kvar och dricker och pratar när Vlad kommer rusande och ropar att hans kista håller på att lastas av och att han vill vara här nere eftersom det mest liknar det mörka hål han eftertraktar.

Nu kan du så länge du har lust lyssna på männens historier. De tar aldrig slut.

Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
The Eye of the Kraken , från Absurdus. Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.