free web hosting | free website | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Torsdag

Torsdag morgon

Det är dags att ta reda på vad broder Zog har att tala om.
Gå till brödernas hytt (Nr 5) och knacka på dörren. Ingen svarar. Öppna dörren och gå in.
Broder Zog med den röda tröjan ligger på översängen och sover. Titta på honom. Han sover inte har också blivit vampyrbiten. Är Vlad i farten igen. Han skulle ju var inlåst.
Gå ut och undersök Vlads dörr (Nr 10). Den är fortfarande låst. Det kan inte vara Vlad som är den skyldige. Lyssna vid de andra dörrarna.
Fitzcarraldo är vaken du hör honom svära på irländska men du hör också några Wagnertoner. Är Ingrid där inne också?. Det är någon i Villons hytt. Har han blivit utsläppt ut dykarklockan eller är det någon annan där?.
Även i Olafs hytt är det någon.

Kanske din vän Aboubakar vet något. Nu bör han väl vara återställd efter slagsmålet. Knacka på hans dörr. Inget svar. Dörren är låst. Lås upp dörren med huvudnyckeln och gå in. Ingen är där men det ligger något konstigt på bordet.
Titta på det. Det är ett slags pump med ett par stora tänder markerade. Ta den.
Det ser ut som ett par vampyrtänder. Är det Aboubakar som ligger bakom allt eller är han också ett offer.
Lika bra att du letar reda på Aboubakar på en gång och tar reda på sanningen.
Gå upp till nästa däck. Titta på dykarklockan. Villon är fortfarande kvar där. Tala med honom. Han har suttit inlåst hela natten. Det är värst med moskiterna säger han.
Lyssna vid kaptenens dörr. Han snarkar, det är bäst att inte väcka honom.


Gå vidare upp till poopen. Där sitter Aboubakar och verkar fullt frisk. Tala med honom. Visa honom vampyrtänderna. Abdullah berättar att den andre Zogbrodern har blivit vampyrbiten. Aboubakar skyller på Vlad men Abdullah vet att han suttit inlåst hela tiden.
Visa honom vampyrtanden som du hittat i hans hytt. Aboubakar undrar hur Abdullah kom in men Abdullah ljuger och säger att dörren var öppen.
Till slut finner Aboubakar för gott att erkänna att det är han som vampyriserat bröderna Zog men det var bara för att han behövde blod för att kunna göra en kärleksdryck som han hällde i Ofelias glas. Men Villon slog sönder glaset innan Ofelia han dricka det. Sen måste han ta den andre brodern när Fitzcarraldo ville ha en kärleksdryck till Ingrid, Det var alltså därför hon var i hans hytt.
Abdullah grälar på Aboubakar för att han sabbat utredningen men lovar att inte skvallra för kaptenen. Aboubakar vill ha tillbaka tänderna men det vägrar Abdullah.


Gå till främre däck och tala med Odysseus. Han säger att han har en sak som kan hjälpa dig med din undersökning. När han var hos Circe gav hon honom en ring. Om han bar ringen skulle alla i hans omgivning vara tvungna att tala sanning. Abdullah tycker att det låter intressant och frågar om han kan få pröva ringen på Odysseus och det får han. Men när Abdullah sätter på sig ringen händer det något. Han börjar krympa ihop och förvandlas till en gris. Odysseus säger att han får skylla sig själv om han är så dum att han litat på en som har uppfunnit den Trojanska hästen. Men eftersom Odysseus är på gott humör efter att ha lurat Abdullah säger han att För att få tillbaka mänsklig gestalt måste Abdullah äta en korv.
Det var ju enkelt det f8inns en korv i inventariet. Men vad nu då. Inventariet är tomt. Som gris kan du inte bära med dig något. Tidigare hittade du en korv i Villons hytt. Kanske det finns någon kvar.


Gå ner till Villons hytt. Det är någon där inne. Du kan inte öppna dörren med dina klövar men du kan knacka. Ofelia kommer och öppnar. Hon blir förtjust i den söta grisen och läser upp en dikt som Villon har översatt från en latinsk dikt som han fick av Rasputin. "Store Kraken vi åkallar dig. Må din regim återkomma och må haven bubbla under dina tentakler. Vi återlämnar till dig ditt sedan länge försvunna öga. Må det ge dig tillbaka livet så väl som synen." Ofelia tror det är en kärlekssång men Abdullah tolkar det annorlunda. Det är samma dikt han tidigare hittade hos Villon och som gjorde att han misstänkte Villon. Är det Rasputin som är boven?
Ofelia tycker grisen ser hungrig ut och tar ner korven från väggen och ger till grisen.
Hon tycks inte särskilt förvånad när Abdullah återfår mänsklig gestalt. Tala med henne om allt.
Gå ut ur rummet. Tidszonen ändras.


Torsdag eftermiddag

Gå upp till poopen och tala med Aboubakar om översättningen. Han håller med om att det verkar skumt. Försök att ge honom ringen. Han tycker det verkar skumt och vill inte ha den.
Gå ner på främre däck och förbanna Odysseus. Han verkar inte särskilt rädd och tycker att Abdullah borde kunna ta ett bra skämt.
Gå upp till restaurangen. Tala med broder Zog. Sök i salladsskålen så hittar du en torkad minotaur.
Tala med alla vid borden om allt, särskilt om översättningen. Visa dem ringen och minotauren. Ingen vill ta emot ringen. Fitzcarraldo föreslår arr du ska blöta upp minotauren i kaptenens badkar.
Gå upp till poopen och tala med Aboubakar. Inte heller han vill ta emot ringen och minotauren intresserar honom inte alls.


Gå ner och tala med kaptenen om allt. Han har nu fått översättningen av runorna. Det var inte något grönländskt skämt snarare oförskämt. Visa honom ringen. Kaptenen berättar att han en gång själv lät lura sig av Odysseus och det tog tre dar för honom innan han hittade en korv.
Tala om att en ny Zog har blivit vampyriserad. Kaptenen tror att Vlad kommit lös men Abdullah hämnas på Odysseus genom att skjuta skulden på honom, och säga att han hittat vampyrtanden i Odysseus hytt.
Stoppa ner den torkade minotauren i badkaret. Den suger upp allt vattnet och blir jättelik. Kaptenen blir litet sur och undrar nu hur han ska kunna styra skeppet. Kaptenen låter kasta Odysseus över bord och släppa ut Villon.


Lämna kaptenens hytt. Dykarklockan är nu tom. Gå ner på främre däck. Det är också tomt. Abdullah tar upp en kikare och tittar ut mot havet. Odysseus ligger där och flyter lugnt på en flotte och ser ut att ha det bra.
Gå ner till hytt nummer 4 och knacka på. Olav öppnar. Tala med honom om runorna. Han erkänner att han inte är en äkta viking. Han är i stället en revolutionär marxist som flytt från Bulgarien där för att han blivit förföljd för sina åsikter. Han ber Abdullah att inte skvallra på honom. Enligt vad Abdullah vet är det bara Odysseus som haft sina misstankar.
Gå ut från rummet och tidszonen ändras.


Torsdag kväll

Gå genom hela korridoren mot Vlads rum. Titta på mattan. Den har rivits åt sidan och en golvlucka har blivit synlig. Öppna den och gå ner.
Där nere sitter två personer och dricker. De påstår sig vara medlemmar i ett broderskap som kallar sig Neo-Botchister. Prata med dem om allt. De har inte mycket att komma med.
Gå upp igen.


Lås upp Vlads dörr och gå in. Titta på de utsugna blodlösa råttorna. Titta i kistan. Den är dekorerad med nakna halsar. Vad mera är den är tom. Vlad är försvunnen.
Gå till din vän Aboubakar. Han känner sig litet skyldig eftersom han sabbat din undersökning så han lovar att du ska få ställa en fråga till hans kyckling-fetish. Varje år kan man få ställa en fråga och det är ett år sedan sist. Problemet är att för att ceremonin ska kunna hållas måste du skaffa en havs-anemon. Prata med Aboubakar om allt. Du måste stoppa skeppet, sätta ner dykarklockan i havet, gå in i den och sedan söka runt efter en anemon. Lättare sagt än gjort. Hur i all sin dar ska du få ner dykarklockan som är så tung. Bäst att du frågar några andra också. Gå först till Fitzcarraldo och sedan till Neo-Botchisterna och fråga om anemoner. ( Vik undan mattan för att kunna öppna luckan.) De senare har ett förslag som Abdullah prövar men det var tydligen bara skämt. Det är bara hårt arbete som gäller. Gå upp till förrådsrummet.


Det går inte att rubba klockan. Men du har ju en superstark kackerlacka. Låt den arbeta i stället. Använd kackerlackan på dykarklockan. På ett nafs har du klockan nedburen på främre däck.
Nu måste du stoppa skeppet. Gå gram till relingen och släng i ankaren.
Använd dykarklockan.
Du klarar det inte ensam du behöver hjälp.


Gå ner till Aboubakar. Som den goda vän han är följer han dig upp på bryggan.
Men en annan person dyker upp. Det är Vlad som undrar vad ni har för er. Till sist lyckas ni bli av med honom och få ner dykarklockan med Abdullah i.
Men nere på botten går det inte att rubba dykarklockan en enda centimeter.
Ur tre hår i klippan sticker tre muränor ut sina huvuden. Den högra av dem har något i munnen. Tala med dem alla tre i tur och ordning.
De har bildat en sånggrupp men sedan deras syster lyckades få tag på en havsanemon vill hon inte öppna munnen och sjunga mer med dem. Den tredje muränan vill inte släppa anemonen och tala med dig.


Försök att smickra henne i stället. Det faller hon för, öppnar munnen och tappar havsanemonen som flyter bort och hamnar precis bredvid dykarklockan. Abdullah plockar upp den.
När Abdullah har kommit ut ur klockan ger han anemonen till Aboubakar. Det kommer att ta honom hela natten att förbereda ceremonin, men i morgon bitti får Abdullah komma och ställa sin fråga.

Tidszonen avslutas automatiskt.


Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
The Eye of the Kraken , från Absurdus. Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.