free web hosting | website hosting | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

3 - Onsdag

Onsdag morgon

Abdullah vaknar i sin hytt. Gå in och tala med Fitzcarraldo. Han vill ha ett möte med Aboubakar men det måste vänta litet. Aboubakar har inte återhämtat sig ännu.
Gå till främre däck. Kaptenen står och talar med en man som ligger på däcket. Det är den gamle greken Odysseus som har kommit ombord för att vila litet från sina irrfärder. Kaptenen presenterar honom för Abdullah och går sedan sin väg.
Tala med Odysseus om allt. Du får veta en del om hans färder. Tala med honom om Kraken. Ok du ska få någon hjälp av Odysseus måste du skaffa fram en kackerlacka som kan tävla med Odysseus egen specialtränade kackerlacka. Vinner du ska Odysseus tala om vad han vet.

Inte nog med att du måste skaffa fram pengar för att muta broder Zog nu måste skaffa fram en kackerlacka också.
Gå upp till restaurangen. Gå fram till Rasputin och klicka på honom med tärningarna. Välj att satsa "Mycket". Du vinner. Spela en gång till och satsa mycket. Du vinner den här gången också. Sen vill inte Rasputin spela mer. Men nu har du fått ihop nog me pengar för att muta Zog.
Gå fram till matbordet. Titta på räkorna och sök där. Vilken tur, du hittar en kackerlacka. Men hur ska du få den att vinna. Kom ihåg lappen du hittade hos Rasputin. Där fanns recept på en drog för kackerlackor. Men du behöver duv-spillning.


Kaptenen har duvor så gå upp till honom. Öppna buren. Den är låst men kaptenen lovar att du ska få duv-spillning från hans eget privata förråd. Han blir litet förvånad när du vill ha den i tekannan men det är ju din sak.


Förutom duv-spillning skulle du ha vin, camembert-ost och gräs. Ta tekannan och använd den först på vinglaset sedan på osten och sist på gräset. För varje gång måste du först ta fram tekannan.
Nu ska det hela destilleras. Du har tidigare sett att Rasputin har en destillationsapparat i sitt rum.
Gå ner dit och använd tekannan på apparaten. Använd sedan apparaten. Det funkar inte. Du måste först få fyr på den. Var kan du få tag på ved.


I Villons hytt såg du tidigare en brännbar pall. Gå dit och använd först kanonkulan på pallen för att slå sönder den. Ta sedan bitarna och använd dem på Rasputins destillationsapparat. Använd apparaten. Det går ändå inte. Du behöver vatten för att det ska bildas ånga. Nu är ju tekannan tom så gå upp till kaptenens hytt och hämta badvatten. Använd tekannan på apparaten och använd sedan apparaten. Nu fungerat det. Abdullah samlar upp drogen i tekannan.


Använd kackerlackan på tekannan. Den blir alldeles grön. Gå till främre däck och klicka med kackerlackan på Odysseus för att utmana honom. Tävlingen börjar och din kackerlacka vinner. Odysseus talar om att han inte tror att Olaf är en riktig viking. Han är alldeles för dålig sjöman för det. Abdullah vill ha bevis med Odysseus säger att det är hans egen sak att skaffa fram.
Lämna främre däck så byts tidszonen och det blir kväll.


Onsdag kväll

Du har inte undersökt Ingrids hytt ännu.
Knacka på dörren. Om ingen svarar så lås upp dörren med huvudnyckeln och gå in.
Undersök rummet. Titta på pianot, ljusstaken, tavlan och scenen. Sök på scenen om något är gömt där.

Du hittar ingenting konstigt.

Lämna hytten och gå upp till nästa däck.


Gå in och prata med kaptenen. Ännu har ingenting kommit från runexperten.

Gå upp till restaurangen.
Odysseus har avlöst Zog vid matbordet och underhåller gästerna om sina irrfärder.
Tala med alla. Du får reda på att tavlan i Ingrids rum föreställer hennes far som försökt återuppliva Tempelorden. Du får också veta att Villon kommer att få sitta inspärrad hela natten.


Gå upp till poopen. Titta på Zog brodern som står där. Han har röd tröja. Det måste vara den rätta. Tala med honom om mutor. Abdullah ger honom pengarna och Zog brodern lovar att hålla ögonen öppna hela natten.
Gå ner till främre däck och stoppa in statyetten i kanonen.
Eftersom Villon är inspärrad kan han i alla fall inte komma och hämta statyetten om han inte har en medbrottsling förstås men då får du säkert veta det av broder Zog.
Gå ner till korridoren med hytterna så går Abdullah automatiskt och lägger sig och tidszonen ändras.

Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
The Eye of the Kraken , från Absurdus. Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.