free web hosting | website hosting | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

2 - Tisdag

Tisdag morgon

Abdullah väcks av en av bröderna Zog. Han inser att han blivit drogad och vill veta vem av bröderna som servarade honom i restaurangen i går kväll. Han får veta att det var Joe men att Joe inte mår bra och vilar sig i deras hytt i dag.

Gå runt och titta om någon annan är vaken.
Uppe på poopen träffar du Olaf. Tala med honom. Han påstår att han sovit gott och har inte sett något.


Gå till restaurangen och tala med en av bröderna Zog om allting.
Han tror inte att hans bror har drogar Abdullah såvida inte någon har givit honom en massa pengar för att göra det. Tala sedan med Rasputin. Du frågar var Villon är och får veta att Villon klagade i går kväll över sömnlöshet och då gav Rasputin honom några av sina sömngivande svampar. En intressant uppgift.
Gå in i bröderna Zogs hytt nummer 5. Titta på kaptenens porträtt. Bröderna har kastat pil på det. På mattan har någon broderat ZOG. Ta en blomma från krukväxten till vänster.
Titta på Joe. Han är medvetslös och du kan inte väcka honom. Du ser att han har två blodiga punkter på halsen. Han måste ha blivit biten av en vampyr. Det måste kaptenen få veta.
Gå till kaptens hytt och tala med honom om allting. Du får en huvudnyckel för att du ska kunna fortsätta ditt sökande efter vampyren. Tänk på att göra det under dagen, då är vampyrer ofarliga.
Kaptenen har själv sagt till bröderna Zog att kasta pilar på hans porträtt. Det är bra för arbetsgemenskapen har han läst någonstans.
Nu måste du undersöka alla hytterna, Kom ihåg att kaptenen sagt att du måste vara diskret. Lyssna först vid dörrarna. Om du inte hör något så knacka. Om ingen svarar då så använd huvudnyckeln för att gå in.

Ta hytterna i tur och ordning så att du vet att du har besökt alla. Börja med den första hytten på långväggen, Olafs hytt (4). Klicka med anteckningsboken på runorna för att kopiera dem. Runstenen står på en matta av gräs. Abdullah behöver gräs till sin Hookah så använd sabeln och skär av litet.
I hytterna 3 och 2 hör du att någon är inne. Hytt nummer 1 är din egen.
Nästa hytt, på kortsidan, är Vlads hytt (10). Där kan du gå in. Titta på plattan. Här ligger Vlad Drakhul 476. Det måste vara en släkting till gamle greve Drakula. Klicka på kistan för att tala med honom. Han vill inte medge att han är en vampyr men allt talar för det.


Ta därefter Villons hytt (9). Titta på lutan, porträttet, skriften på väggen, piltavlan, den tomma vinflaskan och de fulla, papperet på golvet. Ta en korv på väggen. Ta ostbiten på bordet (det är en Camembert) . Ta tärningarna på bordet. Läs brevet på bordet. Det åkallar den store Kraken och hoppas att han ska återkomma som härskare över oceanerna. Abdullah inser att det Villon måste vara den ansvarige för stölden. Det är mycket nu som pekar på honom. Titta på den brännbara pallen, kan vara bra om du behöver tända en brasa någon gång.


Nu är det dags att kolla Rasputins hytt (8). Försök att öppna kistan. Den är låst. Titta på ikonerna och den stora destillationsapparaten. Dra fram saken som står under sängen. Det är sömnsvamparna som Rasputin talade om. Plocka några svampar. Skjut in lådan under sängen igen.
Aboubakar är fortfarande i sin hytt nummer 7. I bröderna Zogs hytt på andra kortsidan har du redan varit så gå upp till kaptenen och avlämna rapport.Tala med kaptenen om vampyren. Kaptenen säger att han tänker låsa in Vlad tills de kommer i hamn. Han bör inte vara lös så han kan gå omkring och suga blod ur folk.
Ge honom runorna så ber Abdullah kapenen ordna med en översättning av dem.

Gå ner i restaurangen. Endast Rasputin sitter där. Visa honom tärningarna så frågar han om du vill spela. Det har ingen betydelse vad du satsar. Rasputin vinner hela tiden eller också blir det oavgjort. Avsluta spelet och lämna restaurangen.

Du kommer in i en ny tidsperiod.


Tisdag eftermiddag

Gå in i Aboubakars hytt.
Abdullah talar automatiskt med honom om Rasputins svamp och om Villon och Ofelia. Aboubakar vill ha ett möte ensam med Ofelia och ber Abdullah att droga Villon med svampen.
Aboubakar är mer än villig att tro på Villons skuld. Hantror att Villon har gömt Krakens öga hos Olivia. Visa honom tärningarna. Han vägrar att spela med dig. Det hela slutar med att han ger dig en olycks-amulett för tärningsspel. Men du måste få din motståndare att ha amuletten på sig. Aboubakar tar fram amuletten ur fickan och ger den till Abdullah. Tala med Villon igen om det som går.

Kolla först att Ofelias hytt är tom och gå sedan in där. Titta på böckerna på golvet. Intressanta titlar. Öppna garderoben. Där finns bara en telefon. Använd telefonen. Det enda du får reda på är vilken tid det är i Danmark.
Lämna rummet och gå till restaurangen. Prata med en av de tre som sitter där.
Använd svampen på Villons tallrik. Abdullah får Villon att titta ut genom fönstret och passar på att lägga svampen på hans tallrik .
Gå ut från restaurangen. Tidsperioden ändras automatiskt.

Tisdag kväll

Avsnittet börjar med att Abdullah, Fitzcarraldo och Ola sitter och lyssnar när Ingrid sjunger.
Efter föreställningen gå in och tala med Fitzcarraldo. Han är mer än nöjd. Berätta om Vampyren.
Gå upp för trappan till nästa plan. Du nästan snubblar över Rasputin som ligger och sover på golvet. Titta på honom.
Men det var ju Villon som skulle äta svampen. Åt Rasputin den i stället?
Sök igenom hans fickor. Abdullah tar automatiskt en nyckel.


Plötsligt hörs en röst någonstans ifrån. Den kommer från dykarklockan. Gå dit och titta. Det är Villon. Kaptenen har låst in honom där för att han på nytt har slagit ner Aboubakar.
Gå ner till Aboubakars hytt.
Kaptenen är där. Han behöver mer is. Gå först till kaptenens hytt och hämta vatten i tekannan. Gå sen till Fitzcarraldos hytt och använd tekannan, saltet och korven på ismaskinen. Använd sedan maskinen och ta isen. Gå tillbaka till Fitzcarraldos hytt. Abdullah överlämnar automatiskt isen och går ut i korridoren.


Gå till Abdullahs hytt. Där ligger ett anonymt brev som Abdullah automatiskt läser. Det är från samma person som förra gången. Nu vill han att du ska lägga den riktiga bläckfiskstatyetten i kanonen i kväll. Det finns god tid att planera.
Gå till Rasputins hytt. Lås upp med huvudnyckeln och gå in.
Använd Rasputins nyckel och lås upp kistan. Öppna kistan.


Titta på kistan. Den är full med vodkaflaskor. Men där ligger också en lapp som Abdullah läser. Det är ett recept på att göra en styrkedrog till kackerlackor. Man ska blanda duv-spillning med vin, camembert och gräs och sedan destillera det. På baksidan står några städer uppräknade. Aten, Istambul, Odessa, Syracusa och Jerusalem.
Gå till restaurangen och tala med Ofelia. Hon bekräftar att hon stämt träff med Aboubakar men att Villon överraskat dem och slagit ner Aboubakar. Kaptenen låste in Villon i dykarklockan.


Gå upp till poopen och tala med broder Zog. Försök att muta honom att hjälpa dig med bevakningen av kanonen. Broder Zog är inte omöjlig men han vill ha en stor summa pengar. För att du ska kunna känna igen honom lovar han att ha på sig en röd skjorta.
Titta på din börs i inventariet. Du har bara en medelstor summa pengar. Du måste hitta på ett sätt att få tag på mer pengar. Du skulle kunna spela kort med Rasputin. Men först måste du stoppa ner olycks-amuletten i en av hans fickor så att du har chans att vinna. Gå ner till förrådsrummet och använd fetischen på Rasputin. Villon undrar vad Abdullah gör men han svarar att han vara skulle se efter om Rasputin lever.
Gå ner till nedre korridoren. Abdullah går automatiskt ner i sin hytt för att sova och tidsperioden byts automatiskt.


Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
The Eye of the Kraken , från Absurdus. Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.