free web hosting | website hosting | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Prolog - Ödestid kl. 14.30

Eike Kusch är på besök i staden Lebensbaum har varit inne på Café Sonne i den lilla tyska staden Neuwandstrasse. Han går gatan framåt men blir överfallen bakifrån och nedstucken med en lång kniv just då klockan slår 14.30.

Efter ett tag vaknar han upp i en okänd miljö. En röst talar till honom och frågar hur det känns att vara död. Rösten säger sig tillhöra en person som heter Homunculus men dess ägare förblir osynlig.
Homunculus erbjuder Eike att återuppliva honom och låta honom försöka ändra sitt öde. Eike blir rädd och tror att det är Satan själv som talar till honom och vill köpslå om hans själ men rösten förklarar för Eike att han vill hjälpa Eike för sin egen skull. Till slut går Eike med på att försöka ändra sitt öde.

Till hjälp ska Eike få en liten dosa, en digipad, som han ska använda för att kunna resa i tiden.

Homunculus kastar Digipaden på golvet.

Gå fram och ställ dig rakt framför den grönlysande tingesten. Tryck på Return så tar Eike upp Digipaden.

Homunculus säger till Eike att han blev dödad därför att han var ensam vid den ödesdigra tidpunkten. Om han kan samla ihop några personer som sällskap kanske det inte händer.

Homunculus talar om för Eike att det inte är alldels ofarligt att resa i tiden. Han måste alltid återvända till sin egen tid strax innan den ödesdigra tidpunken, då han är spådd att dö, annars kan inte Homunculus återuppväcka honom.

Digipaden drivs med energienheter. Det går åt en enhet för varje resa. Eike måste alltid se till att ha energienheterför att kunna återvända hem. Han får 9 stycken från början och får veta att han kan hitta flera på olika ställen i staden. Eike kan inte använda sin digipad när som helst. Endast då den lyser med ett grönt sken är den användbar.

Efter ytterligare några råd försvinner Homunculus. Eike får se en dörr öppnas och stängas.
Tryck på tangenten End för att ändra kameravinkel så att du kan se vad Eike ser. Du ser dörren rakt framför Eike. Gå ett steg framåt och sedan till höger förbi det stora huvudet så kommer du till dörren. Gå till dörren och gå ut på gatan.

Eike vaknar upp inne på Café Sonne. Den unga servitrisen väcker honom.
Eike går ut på gatan och inser att han inte drömmer eftersom han har digipaden.

Ta dig tid att gå omkring i staden och lär dig hitta och tala med folk.

Gå sedan till Alkemistens hus. Om du utgår från Bar Sonne så gå norrut och ta till höger på första tvärgatan, ta sedan till vänster på nästa. När du kommit rätt visas en skylt där det står att en sierska, en spåkvinna, bor där. Eike går automatiskt in och talar med kvinnan. Hon säger att han kommer att dö klockan 14.30, men att han har möjlighet att ändra sitt öde. Lyckas Eike med det ska han uppsöka spåkvinnan igen. Vill du tala med sierskan igen så gå och ställ dig till vänster om hennes stol och titta på henne. Tryck sedan på Return. Detta gäller också i fortsättningen när du besöker henne igen.

Du märker att din digipad börjar lysa grönt. Ta fram den och klicka på den gröna rutan uppe till vänster så förflyttas du en halvtimme tillbaka i tiden till kl 14.00, en halv timme före mordet. Klockan på skärmen börjar nu gå i realtid. Du har trettio minuter på dig att klara av det här avsnittet.

Tänk på att Homunculus sa att du skulle samla ihop folk på torget till klockan 14.30. Du måste få minst tre personer att komma dit. Under dina förundersökningar har du säkert lagt märke till tre personer som springer omkring på stan. En kvinna i gul jumper, en mamma som letar efter sin dotter och dottern själv. De finns alla i området mellan västra stadsmuren och torget. Leta rätt på dem och tala med dem. De går alla med på att komma till torget klockan 14.30.

(Vill du samla ihop litet mer poäng så gå in på Café Sonne och prata med alla utom med personen som sitter vid bordet och sover, det är nämligen Eike själv, och pratar du med honom tar spelet abrupt slut. Tala med mannen som äter spagetti och visa din mobiltelefon och din digipad.)

Gå till torget och gå in i stadshuset, City Hall. Gå längst in i gången till vänster och öppna dörren till vänster. Gå fram och tala med kontoristen. Hon ger dig en karta över Lebensbaum från 1500-talet. Den kan vara bra att ha om du behöver gå så långt tillbaka i tiden.

Gå sedan ut på torget och gå till vänster, så ser du att de tre personer du talat med har kommit och står och tittar på en jonglör. Gå fram och ställ dig bredvid dem. Tala med dem om du vill. Den ödesdigra tidpunkten närmar sig. Gå fram mot jonglören.

Efter videosekvensen ser man en skugga som närmar sig Eike bakifrån men den drar sig tillbaka. Eike kommenterar att han tyckte att han kände någon bakom sig men ser ingen . Eike har lyckats ändra sitt öde denna gång.

Prologen är slut och du blir tillfrågad om du vill spara spelet. Svara ja och spara spelet i File 2 plats 10.

Till Version A

Till Version B

Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
Shadow of Memories , från Konami Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.